Beveilig jouw smartphone of tablet

Dit zorgt ervoor dat de vingerafdrukscanner soms een zwakkere beveiliging is dan een zwak wachtwoord. Een toestel met zoveel informatie van ons dient beter beschermt te worden.[/cq_vc_accordion_item][cq_vc_accordion_item accordiontitle=”Als het toestel weg moet?”]Als we een nieuwe smartphone kopen gaat al onze aandacht naar het nieuwe toestel. Met alle nieuwe features en apps kijken we ons de ogen uit. Het is enkel nog een kwestie om de foto’s van het oude toestel over te zetten op het nieuwe toestel en we zijn klaar. Nadien kan het oude toestel gewoon in de vuilnis.
Maar het belangrijkste vergeten we nog. Op ons oude toestel staan nog alle apps, alle wachtwoorden die we gebruiken, de toegang alle sociale media enzovoort. Vaak worden deze toestellen gerecycleerd of krijgen zijn een 2° leven. Wat gebeurt er dan met deze informatie? Geef je echt al deze informatie aan andere mensen, die je misschien wel of niet kent, en waarvan je hun bedoelingen niet weet?
Nee toch. Zorg er voor dat je toestel volledig leeg is. Een goede manier is om alles terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Kan je dit zelf niet? Vraag dan iemand om hulp![/cq_vc_accordion_item][cq_vc_accordion_item accordiontitle=”Tips van PaSMaN”]Het is belangrijk om aandacht te hebben voor de hoeveelheid gegevens die onze smartphones vaak bevatten. Daarom de volgende tips:
- Beveilig jouw smartphone goed
- Gebruik verschillende paswoorden voor verschillende apps
- Deel je wachtwoorden niet zomaar met iedereen
- Zorg ervoor dat het toestel grondig is leeggemaakt bij vervanging door een nieuw toestel
- Maak gebruik van de functionaliteiten die Android, iOS jouw aanbieden wanneer je jouw smartphone verliest.
Als je meer aandacht hebt voor je toestel en de informatie die er op staat, zal je later minder negatieve gevolgen ondervinden.[/cq_vc_accordion_item][/cq_vc_accordion]
Beveilig jouw smartphone of tablet tegen diefstal
Apparaten worden steeds kleiner en gemakkelijker om overal naar mee te nemen. Dat wil dan jammer genoeg ook zeggen dat ze worden vergeten, of nog erger worden gestolen in de trein of op school.
Wetend dat jouw smartphone heel wat informatie over jou bevat is het dus belangrijk dat we deze goed beveiligen. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden zoals met een code van minimum 4 cijfers, een wachtwoord of een patroon.
Zorg ervoor dat dit niet te makkelijk te raden is, en gebruik een sterk wachtwoord. Een code zoals 1111 en 1234 is dus niet echt veilig. Een patroon is moeilijk te kraken maar de patronen in de afbeelding hieronder kan je beter niet gebruiken omdat deze het meest worden gebruikt door anderen en dus makkelijk zijn om te raden.
Daarnaast kan je het patroon ontcijferen door te kijken naar de vingervegen op het scherm. Dus reinig regelmatig je scherm zodat de laatste afdrukken niet meer zichtbaar zijn.
Een andere goede beveiliging is een zelfgekozen patroon of punten op een foto waarbij je niet de beperking hebt van de 9 punten van een patroon.
De nieuwere apparaten hebben vandaag ook nog vingerafdruk- en gezichtsherkenning en zelfs irisscan is mogelijk op de duurdere modellen. Al zijn ook deze beveiligingsmethodes makkelijk te omzeilen. Vraag hulp wanneer je een nieuw toestel koopt. Informeer naar welke beveiliging de smartphone heeft.